maanantai 4. heinäkuuta 2016

Taustaa

Tämä sivusto littyy Laurea ammattikorkeakoulun  Ikääntyvien palvelut -verkkokurssin tehtävään 2.3 "Kannanottoja iäkkäiden hyvinvointiin."

Ajattelin kirjoittaa suht' vapaata tekstiä, tajunnanvirtatekniikalla, mitä ajatuksia päivittäin päässäni liikkuu (tai liikkuuko edes yhtenä päivänä viikossa...?). Lisäksi yritän seurata vanhusten hyvinvointiin liittyvää ajankohtaista keskustelua ja lisätä ne viitteiksi.

Tällä hetkellä olen kesätöissä vanhusten hoivakodissa, joten saan päivittäin käytännön kokemusta myös vanhusten kanssa työskentelyyn liittyvistä haasteista. Pidän kuitenkin työ- ja kouluasiat erillään, joten tällä sivulla esittämäni ajatukset ovat lähinnä moraalisia ja eettisiä pohdintoja siitä, kuinka koen elämää, millaisesta vanhuudesta omalla kohdallani unelmoin, mitä toivoisin elämäni olevan seuraavan neljän vuosikymmenen jälkeen? Käytän myös viittauksia lainsäädäntöön, erityisesti vanhuspalvelulakiin, myöhemmin lyhennetty VPL (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120980) ja sosiaalihuoltolakiin , myöhemmin lyhennetty SHL (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20141301?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=sosiaalihuoltolaki)

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Sitä meistä kukaan ei voi tietää, joten siksi on helpompi puhua unelmista, millainen olisi hyvä ja oikeudenmukainen maailma, asuinpaikka, ja koti vanhuksen elää omaa arkea. Realismi otsikossa edustaa tätä päivää; epäkohtia, puutteita, ongelmia, julkista keskustelua vanhustyöhön liittyvästä etiikasta jne. Ilman realistista analyyttisyyttä ja kyynisyyttäkin ei ole unelmia. Unelmat antavat kuitenkin voimia arkeen, henkiset siivet "what if?" What if...?

 What if a man could fly?

Ja siitä ajatuksesta syntyi esim. lentokone. Ei hullumpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti